Het Gaat
Regenen

Een fotoboek in samenwerking met fotografe Che van Duinen en daarnaast is ook de documentaire voorzien van typografie, zoals de titel, begeleiden teksten en aftiteling.

Project ‘Het Gaat Regenen’ :
In de documentaire Het Gaat Regenen zie je de bezoeken van Che van Duinen aan zijn moeder, Mikkie. Ze wandelen door de natuur en praten over hun relatie, over het vroegere familieleven en over de huidige situatie. Met de woorden “Het is allemaal gebeurd, ik kon er niks aan doen” refereert Mikkie aan een reeks gebeurtenissen uit de voorafgaande jaren, die de relatie tussen moeder en zoon hebben veranderd. Che filmt zijn moeder en haar omgeving terwijl zij haar verhaal vertelt.

De documentaire wordt gecompleteerd door een boek, waarin Che reproducties heeft opgenomen van door zijn moeder gemaakte familiefoto’s. Op romantische wijze legde ze reizen en vakanties vast die ze als jong gezin maakten. Het boek voorziet de gesprekken en gebeurtenissen uit de documentaire van een context en verleden.

In Het Gaat Regenen wordt je door de persoonlijke blik en indringende openheid betrokken in hun ervaring van verlies en verandering.

Filmstill van de documentaire:
Het-gaat-regenen-docu1

Het-gaat-regenen-docu2

Het-gaat-regenen-docu3

 

Boekontwerp:
1

hetgaatregenen2

hetgaatregenen3

hetgaatregenen4

hetgaatregenen5

hetgaatregenen6

hetgaatregenen7

hetgaatregenen8

hetgaatregenen9

hetgaatregenen10